Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Jaana Arvo jatkaa FBTA:n hallituksen puheenjohtajana 25.11.2018
Matkustusturvallisuus yhdistyksen syyskokouksen ammattiohjelman teemana

Suomen Liikematkayhdistys ry FBTA kutsui jäsenistönsä VR-Yhtymän pääkonttoriin eli Ison Pajan auditorioon Helsingin Pasilan Radiokadulle torstaina 22. marraskuuta 2018. Kokouspäivän keskeinen sisältö oli yhdistyksen virallinen syyskokous henkilövalintoineen seuraavalle toimikaudelle sekä ammattiohjelma, jossa nyt puitiin matkustusturvallisuutta. Lisäksi yhdistyksen noin 50 partnerijäsentä eli palvelutuottajaa pitivät oman kokouksensa aamun alkajaisiksi.

Tilaisuuden aluksi kokouspaikan puolesta VR-Yhtym√§n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola lausui VR-Yhtym√§n tervehdyksen. ‚ÄĚKilpailun avautuessa raiteilla tarvitaan uutta ajattelua ja modernia teknologiaa. Datan hy√∂dynt√§minen nopeutuu ja asiakkaan henkil√∂kohtaisen palvelun on toimittava viivytyksett√§, heti‚ÄĚ, linjasi Ketola.

FBTA:n hallituksen puheenjohtaja ja VR-Yhtymän hankintapäällikkö Jaana Arvo avasi sääntömääräisen syyskokouksen, jonka puheenjohtajaksi valittiin Trimble Oy:n Taina Saarikoski ja sihteeriksi kutsuttiin FBTA:n toiminnanjohtaja Sari Viljamaa, joka kertoi marraskuun 2018 tilanteessa yhdistyksen jäsenkunnan muodostuvan 93 ostajajäsenyrityksestä (61 %) ja 59 partnerijäsenyrityksestä (39 %). Kokous käsitteli ja hyväksyi vuoden 2019 toimintasuunnitelman ja mm. päätti pitää yhdistyksen jäsenmaksut vuonna 2019 ennallaan vuoden 2018 tasossa.

FBTA:n hallituksen puheenjohtajana valittiin jatkamaan VR-Yhtymän hankintapäällikkö Jaana Arvo. Lisäksi valittiin hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Jaana Arvon lisäksi seuraavassa hallituksessa toimivat Satu Lerssi (Helsingin Yliopisto), Tarja Tikkanen (Valtioneuvoston kanslia) Pia Kari (Tieto Oyj), Mirja Kivimaa (Outokumpu Oyj), sekä partnerijäsenet Nina Ruokonen (SAP Concur Finland) ja uutena Gabriela Suortti (Amex GBT). Vuoden 2018 hallituksen ainoa miesjäsen, SMT/Amex GBT:n Ari Ilonen oli nyt erovuorossa, eikä FBTA:n uuteen hallitukseen hänen jälkeensä nyt tullut lainkaan miessukukunnan edustajaa. Kahvipöytäkeskusteluissa laskettiinkin leikkiä mieskiintiön tarpeellisuudesta!

Kokousiltap√§iv√§n ty√∂ohjelma k√§sitteli matkustusturvallisuutta. Aiheen oli suunnitellut FBTA:n teknologia ja prosessit eli TPS-toimikunta ja alustuksesta vastasivat Gabriela Suortti (Amex GBT) ja Aleksi Tarvainen (CWT Finland). Kahden paneelikeskustelun avulla valotettua teemaa alusti n√§kemyksill√§√§n ja kokemuksillaan erikoisasiantuntija ja kapteeni evp. Ilkka Kein√§nen, JITINT. Paneelien aiheina olivat ‚ÄĚTulevaisuuden matkustusturvallisuutta uhkaavat ja turvaavat tekij√§t‚ÄĚ sek√§ ‚ÄĚParhaat k√§yt√§nn√∂t organisaation matkustusturvallisuusohjelman rakentamiseksi ja jalkauttamiseksi‚ÄĚ. Turva-ammattilaisten lis√§ksi kuultiin pankin n√§k√∂kulma maksamisen ja maksuv√§lineiden turvallisuudesta, vakuutusyhti√∂n sek√§ kyberturva-asiantuntijoiden n√§k√∂kulmat.

‚ÄĚMatkustusturvallisuuden vastuu ei ole jossakin muualla, vaan meiss√§ eli ty√∂ntekij√§ss√§ ja ty√∂nantajassa. Koulutus ja ennalta perehtyminen kohteiden olosuhteisiin sek√§ riskien tunteminen ovat keskeist√§. Vakuutuksilla voidaan hallita osaa riskeist√§ ja teko√§ly (AI) on jo mukana my√∂s t√§ll√§ alueella‚ÄĚ, summasi toiminnanjohtaja Sari Viljamaa keskustelua. ‚ÄĚV√§√§r√§nlainen rutinoituminen voi olla vaarallista tuudittautumista matkustettaessa. Luotettavat paikalliset yhteisty√∂kumppanit ja verkosto ovat t√§rkeit√§, kun avun tarve syntyy . Ohjeiden on oltava helposti sis√§istett√§vi√§ ja tiedon on liikuttava organisaatiossa‚ÄĚ, tiivisti Sari Viljamaa matkustusturvallisuudesta k√§yty√§ keskustelua (EH).
3 SEURAAVAA UUTISTA:

ECTAA:n kesäkokous 2019 Puolan Lodzissa 08.12.2018
Puolan kolmanneksi suurin kaupunki panostaa kulttuuriin ja matkailuun

Royal Air Maroc liittyy oneworldiin 06.12.2018
Ensimmäinen uusi täysjäsen sitten vuoden 2012

Uusi Original Sokos Hotel Tripla on nyt harjakorkeudessa 06.12.2018
Pasilaan 430 huonetta ja 13 kokoustilaa 2020 alkuvuodesta