Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finnish Travel Galasta on tullut matkailualan upea vuosikatselmus 08.10.2018
Tapahtumassa palkittiin ansioituneita matkailutoimijoita

Suomen matkatoimistoalan liitto SMALin perjantaina 5.lokakuuta 2018 järjestämä upea show & dinner -palkintogaala keräsi Clarion Hotel Helsinkiin reilut 360 matkailualan ammattilaista ja heidän vierastaan. Toista kertaa järjestetty Finnish Travel Gala alleviivaa matkailutoimialan merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa.

SMALin hallituksen puheenjohtaja Kirsi-Marja Salosen tervetulosanojen jälkeen valtiovallan tervehdyksen tilaisuuteen toi elinkeinoministeri Mika Lintilä, jonka ministeriön toimialaan matkailu sisältyy.

Finnish Travel Gala 2018:ssa palkittiin ansioituneita matkailuyrityksiä sekä toimijoita vastuullisuus, innovatiivisuus, alan julkisuuskuvan nostaminen ja monia muita teemoja kriteereinä. Matkailualan, median ja liikematkustuksen edustajista koostunut palkintoraati nosti monipuolisesti esiin toimijoita koko laajan matkailutoimialan kentästä. Palkintoraadin muodostivat Anne-Marjut Väänänen (puheenjohtaja), Kristiina Hietasaari, Matti Julin, Ella Kanninen, Paula Punkari, Jarmo Ritalahti, Kirsi-Marja Salonen, Virpi Vilén, Marianne Zitting ja Heli Mäki-Fränti.

Finnish Travel Galan vuoden 2018 palkintokategoriat ja niissä voittaneet tahot olivat seuraavat:

Mieleenpainuvin matka- tai palvelukokemus: Helsinki Airport
Vuoden vastuullinen matkailuteko: Viking Line ‚Äď Viking Gracen roottoripurje
Vuoden matkailualan tulokas: √Ąht√§rin pandat Lumi ja Pyry
Vuoden liikematkateko: Helsingin seudun kauppakamarin Matkahallinnon tutkinto -koulutus
Vuoden matkailukuvan nostaja: Suomi100 -hanke
Vuoden matkailuvaikuttaja: Rantapallo

SMALin jäsenyritysten äänestämä Vuoden matkailupalveluiden tuottaja: Clarion Hotels Finland
SMALin jäsenyritysten äänestämä Vuoden matkailuyritys: We Love Cruises Oy
Yleisön suosikki kahdestakymmenestäkahdesta short list -ehdokkaasta: Aurinkomatkat Oy

Lisäksi raati antoi kolme erikoistunnustusta:
Raadin erikoismaininta ‚Äď Innovatiivinen markkinointi: Tj√§reborgin Facebook-livel√§hetykset
Raadin kunniamaininta ‚Äď El√§m√§nty√∂palkinto: Soile Nordstr√∂m-Sahlberg
Raadin kunniamaininta ‚Äď El√§m√§nty√∂palkinto: Heli Rajam√§ki

Palkintoraadin perustelut valinnoille:

Mieleenpainuvin matka- tai palvelukokemus - Helsinki Airport
Helsinki-Vantaan lentoasemalla ’smooth travelling’ on nostettu korkealle tasolle ja se toteutuu ympäristössä, jossa näkyy suomalainen muotoilu ja tyylikkyys. Sujuva asiakaskokemus näkyy mm. kansainvälisten matkustajien huomioimisessa monikielisillä opasteilla ja palveluilla. Helsinki-Vantaan lentoasema on tärkeä osa monen suomalaisen onnistunutta matkakokemusta; paikka, josta odotettu lomareissu tai työmatka vaivattomasti alkaa ja minne se sujuvasti ja onnellisesti aikanaan päättyy.

Vuoden vastuullinen matkailuteko - Viking Line ‚Äď Viking Gracen roottoripurje
Viking Line on vuosien ajan pyrkinyt toiminnassaan päästöjen vähentämiseen. Tuore konkreettinen esimerkki on Viking Grace -laivassa huhtikuussa 2018 käyttöön otettu uudentyyppinen, Suomessa kehitetty roottoripurje. Viking Gracessa käytössä olevan LNG-polttoaineen tavoin roottoripurje on innovaatio, jonka avulla alus säästää polttoainetta ja vähentää päästöjä.

Vuoden matkailualan tulokas - √Ąht√§rin pandat Lumi ja Pyry
Jin Bao Bao ja Hua Bao eli Lumi ja Pyry ovat tuoneet uutta, positiivista ja mustavalkoista nostetta kotimaanmatkailuun. √Ąht√§rin el√§inpuiston Pandatalo ja Kiinasta lainaan saadut isopandat lis√§√§v√§t √Ąht√§rin ja sen l√§hiseudun matkailun vetovoimaisuutta ja tuovat mahdollisesti Suomeen pandoista kiinnostuneita turisteja my√∂s ulkomailta. Lumin ja Pyryn Suomi-vierailun tieteellisen√§ tavoitteena on selvitt√§√§, miten pandakanta voidaan s√§ilytt√§√§.

Vuoden liikematkateko - Helsingin seudun kauppakamarin Matkahallinnon tutkinto -koulutus
Suomen Liikematkayhdistyksen nimikkopalkinto Vuoden Liikematkateko annetaan Helsingin seudun kauppakamarille Matkahallinnon tutkinto -koulutuksesta. Tutkinto on vakiinnuttanut paikkansa Kauppakamarin laadukkaiden yritys-koulutusten joukossa tarjoten sekä liikematkapalvelujen ostajille että myyjille mahdollisuuden perehtyä tuloksekkaan matkahallinnon edellytyksiin.

Vuoden matkailukuvan nostaja - Suomi100 -hanke
Suomi100 -hanke vei erityisen ansiokkaasti Suomi-kuvaa maailmalle erilaisten tapahtumien kautta. Se oli tärkeä, suuria ihmisjoukkoja liikuttanut ja yhdistänyt hanke niin kotimaassa kuin ulkomailla tuoden yhteen tekijöitä ja taitajia eri puolilta maailmaa. Hanke yhdisti ihmisiä, yrityksiä ja instituutioita toimimaan yhdessä ja lumipallon tavoin se kasvoi ja laajeni monen yrityksen ja tahon myötä mittavaksi ja yksittäisten suomalaisten hyödyntämäksi kampanjaksi.

Vuoden matkailuvaikuttaja - Rantapallo
Rantapallo on suomalainen matkailualan näyttävä ja toimiva media-alusta, joka on pitänyt hyvin pintansa kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Rantapallo panostaa sisällön jatkuvaan kasvattamiseen ja syventämiseen, ja sillä on aktii-vinen ote sosiaalisen median eri kanavissa. Artikkeleiden ja blogien huikeat lukija- ja seuraajamäärät osoittavat, että asioita tehdään Rantapallossa oikein.

Vuoden matkailupalveluiden tuottaja - Clarion Hotels Finland
SMALin jäsenyrityksissä työskentelevät henkilöt ovat valinneet Vuoden matkailupalveluiden tuottajaksi Clarion Hotels Finlandin. Clarion Hotels Finland sai annetuista äänistä 41 prosenttia.

Vuoden matkailuyritys - We Love Cruises Oy
SMALin jäsenyrityksissä työskentelevät henkilöt ovat valinneet Vuoden matkailuyritykseksi We Love Cruises Oy:n. We Love Cruises sai annetuista äänistä lähes 60 prosenttia.

Yleisön suosikki 2018 - Aurinkomatkat Oy
Finnish Travel Galan 2018 Yleisön suosikiksi on Suomen kansa äänestänyt ehdolla olleista kahdestakymmenestäkahdesta palkintoehdokkaasta Aurinkomatkat Oy:n. Aurinkomatkat sai lähes 12 prosenttia annetuista yli 5500 äänestä ollen selkeä voittaja.

Raadin erikoismaininta - Innovatiivinen markkinointi - Tjäreborgin Facebook-livelähetykset
Tjäreborg on some-ajan vaikuttajana lähtenyt rohkeasti hakemaan uutta konseptia markkinointiinsa ja kohteidensa esittelyyn. Finnish Travel Galan palkintoraati arvostaa Tjäreborgin ennakkoluulotonta konseptia ja viihdyttäviä live-lähetyksiä, jotka tuovat matka-asiantuntijat lähelle kuluttajia digitaalisessa maailmassa.

Raadin kunniamaininta - Elämäntyöpalkinto - Soile Nordström-Sahlberg
Soile Nordström-Sahlberg on risteilymatkojen myynnin ehdoton uranuurtaja Suomessa. Meri-, järvi- ja jokiristeilyihin erikoistuneen ja ensi vuonna 30-vuotispäiviään viettävän perheyrityksen, Soiletoursin, perustaja luottaa laatuun ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun. Palkintoraati oli erityisen vaikuttunut siitä, että eläkkeellä olevalla risteilybisneksen Grand Ladylla osa vuodesta kuluu edelleen risteilyemäntänä ja matkanjohtajana.

Raadin kunniamaininta - Elämäntyöpalkinto - Heli Rajamäki
Heli Rajamäki on pitkän ja näyttävän uran erityisesti kaukomatkailun alalla tehnyt daami, johon luontevasti yhdistyvät sanat laatu ja luksus. Helin tie on kulkenut matkaoppaan-hommista oman yrityksen, Helin Matkojen, perustamiseen ja kehittämiseen yhdeksi Suomen arvostetuimmista erikoismatkatoimistoista. Palkintoraatiin on tehnyt vaikutuksen Helin monipuolisen osaamisen ja huikean ammattitaidon ohella hänen rohkea ja ennakkoluuloton elämän-asenteensa kaikkea tekemistä kohtaan. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finavia ja Telia toivat 5G-robotin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 04.12.2018
Telia on avannut 5G-verkon Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Matka 2019 teema Hidden Treasures esittelee tuntemattomia helmiä 30.11.2018
Messujen uudet kohteet ja vanhat tutut: jo 580 näytteilleasettajaa

Finnair lisää lentoja Moskovaan ja Pietariin maaliskuusta lähtien 29.11.2018
Molempiin kaupunkeihin yksi uusi päivittäinen vuoro