Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Muutoksia Helsinki-Vantaalla: lentoaseman taksiliikenne neljälle kaistalle 29.06.2018
Ravintolat Ajisen Ramen, Jamie’s Deli ja Moomin Cafe tulossa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla maan vilkkaimmat kaksi taksiasemaa kokevat uudelleenjärjestelyjä, kun sunnuntaina heinäkuun 1. päivänä taksilaki muuttuu. Molempien matkustajaterminaalien (T1 ja T2) edessä on jatkossa neljä taksikaistaa. Niistä kolme on varattu lentoasemayhtiö Finavian kilpailuttamille kolmelle sopimustaksiyhtiölle ja neljänneltä kaistalta asiakkaita ottavat kaikki muut taksitoimijat. Asiakas voi valita kyytinsä mm. ajoneuvon koon ja yhtiöittäin vaihtelevan hinnoittelun mukaisesti. Vaatii taksimatkustajilta hieman totuttelua ja malttia aikaisempaan käytäntöön nähden.

Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen uusiin osiin ensi vuoden alkupuolella ravintolapalveluiden tarjoajiksi ovat Finavian toteuttamassa kilpailutuksessa valikoituneet mm. japanilainen yli 800 ravintolan ramen -trendiruokaketju Ajisen Ramen sek√§ brittil√§isen TV-kokki Jamie Oliverin Jamie‚Äôs Deli. Asiasta kertoo Finavian tiedotuslehti ‚ÄĚMeid√§n kentt√§‚ÄĚ.

My√∂s suomalainen Muumi-satuhahmo saa nimikkokahvilansa maan p√§√§lentoaseman n√§yteikkunapaikalle, kun Moomin Coffee ‚Äďkahvila aloittaa tarjoamaan muumihenkist√§, mutkatonta palveluaan ainakin monien lapsiperheiden riemuksi. Toivottavasti uusien toimijoiden hintataso pysyy niin lapsiperheiden kuin muiden satunnaisten matkailijoiden kukkaron ulottuvilla.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan johto ei halunnut ottaa kantaa sen enempää lentoaseman hinta- kuin kilpailutuskysymyksiin, kun Matkaviikko sitä järjestöltä kysyi. MaRa on matkailu-, majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan sekä niihin liittyvän hyvinvointipalvelualan yrittäjien ja työnantajien edunvalvoja ja työmarkkinajärjestö.

MaRasta todettiin lentoaseman toimijat yksittäisiksi yrityksiksi, joiden toimintaan järjestö ei halua tai voi ottaa kantaa. Lienee ymmärrettävää siinä valossa, että MaRan fokus on edistää alan yritysten toimintaedellytyksiä elinkeinopolitiikassa ja työmarkkina-asioissa, makronäkökulmasta.

Kuitenkin laaja taustatuki ja alan äänenkannattajat yhä useampien kotimaisten, kohtuuhintaisten suomalaisten elämysten ja palveluiden tuottamiseksi myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla kansainvälisten toimijoiden rinnalla olisi suotavaa. Kotimaisuus kertoisi maamme matkailuun nivoutuvien palvelujemme innovatiivisuudesta, elinvoimaisuudesta ja kilpailukyvystä. Lentoaseman 20 miljoonaan matkustajaan mahtuu monenlaista kulkijaa rutinoituneista liikematkustajista aitoja elämyksiä hakeviin ’satunnaisiin matkailijoihin’ ja lapsiperheisiin. Toki myös uudet kansainväliset toimijat kuten Ajisen Ramen ja Jamie’s Deli tulevat varmuudella löytämään oman asiakaskuntansa lentoaseman toivottavasti kasvavasta ja ehtymättömästä asiakasvirrasta. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finnair lisää lentoja Moskovaan ja Pietariin maaliskuusta lähtien 29.11.2018
Molempiin kaupunkeihin yksi uusi päivittäinen vuoro

Hotel Katajanokasta Suomen ensimmäinen Marriott -hotelli 28.11.2018
Hotelli liittyi osaksi Marriottin Tribute Portfolio -brändiä

Finavian jätti-investointi Helsinki-Vantaalla siirtyy uuteen vaiheeseen 28.11.2018
Terminaali 2:n laajentaminen on osa miljardin euron investointiohjelmaa