Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finavia teki lentomatkustajien Suomen ennätyslukemat 2017 12.01.2018
Finnairin hyvä vuosi näkyy myös lentokenttäyhtiön menestyksenä

Lentokenttäyhtiö Finavia palveli 21 lentoasemallaan yhteensä lähes 22,7 miljoonaa matkustajaa vuonna 2017. Helsinki-Vantaalla hätyyteltiin ensimmäisen kerran 19 miljoonan matkustajan rajaa. Lapin kentillä miljoonan lentomatkustajan rajapyykki saavutettiin aiemmin kuin koskaan.

Matkustajamäärät kasvoivat joulukuussa 10,8 ja vuodessa kaiken kaikkiaan 9,2 prosenttia. Kasvu heijastelee Finnairin hyvää vuotta, Suomen vetovoimaisuutta ja Helsinki-Vantaan yhä tärkeämpää asemaa lentoliikenteen solmukohtana aasialaisille.

‚ÄĚVuosi 2017 oli Finavialle enn√§tysten vuosi. Ylsimme uusille miljoonaluvuille eri rintamilla odotetusti, joskin ennakoitua nopeammin‚ÄĚ, kertoo Finavian lentoasemaverkosto- ja myyntijohtaja Joni Sundelin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle matkustajia tilastoitiin vuonna 2017 yhteensä yli 18,9 miljoonaa henkilöä. Suomen suurimman lentoaseman matkustajamäärä kasvoi vuodessa yhteensä 9,9 ja kansainvälisen lentoliikenteen jopa 11,4 prosenttia.

‚ÄĚK√§ymme useiden lentoyhti√∂iden kanssa keskusteluja uusista reiteist√§, lis√§lennoista ja nykyist√§ suurempien koneiden k√§yt√∂st√§. Suomella on t√§ll√§ hetkell√§ vetovoimaa. Kun monilla lentoyhti√∂ll√§ kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkil√∂kilometreill√§ mitattuna on kasvanut, n√§kyy se luvuissamme. Saimme vuonna 2017 asiakkaiksemme my√∂s kolme uutta lentoyhti√∂t√§, jotka aloittivat liikenn√∂intins√§ Helsinki-Vantaalta‚ÄĚ, toteaa Sundelin.

Lapissa eletään jälleen hyvässä nosteessa

Helsinki-Vantaan jälkeen merkittävimmät matkustajamäärien kasvut nähtiin Finavian Lapin kentillä. Sen sijaan Suomen toiseksi suurimmalla lentoasemalla Oulussa jäätiin tänä vuonna hieman alle miljoonan matkustajan kesän kiitotieremontin vuoksi.

‚ÄĚLuemme Lapin kenttiin muun muassa Rovaniemen, Kittil√§n, Ivalon ja Kemi-Tornion, joilla niin ik√§√§n tehtailtiin enn√§tyslukemia. Rovaniemen lentoaseman l√§pi kulki reippaasti yli 570 000 matkustajaa, Kittil√§ss√§ 320 000, Ivalossa 210 000 ja Kemi-Torniossakin 100 000. Kuten viime vuonna, t√§st√§kin talvesta on tulossa matkustajam√§√§r√§llisesti oikea supertalvi Pohjois-Suomeen‚ÄĚ, ennakoi Sundelin.

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajista yhä suurin osa EU:sta

Eniten matkustajia saapui Suomeen vuonna 2017 tutusti Saksasta, Ruotsista, Espanjasta ja Iso-Britanniasta. EU-alueelta tulevat matkustajat edustivat yli 71,4 prosenttia kaikista reittiliikenteen matkustajista. Matkustajamäärät Helsinki-Vantaalla kasvoivat kuitenkin lukumääräisesti eniten Japanista, Kiinasta, Venäjältä ja Hongkongista.

‚ÄĚKun EU-maista tulevien kansainv√§lisen reittiliikenteen matkustajien m√§√§r√§ Suomessa kasvoi vuodessa 9,7 ja muista Euroopan maista 13,4 prosenttia, muun maailman kasvuvauhti oli tilastojemme mukaan 20,0 prosenttia. T√§h√§n vaikutti erityisesti uusi lentoyhti√∂, lentoyhti√∂iden reittiavaukset ja lis√§kapasiteetit. Esimerkiksi Qatarista oli vuonna 2016 vain noin 20 000 matkustajaa, mutta viime vuonna jo reilusti yli 100 000. Japanista taas saapui enemm√§n matkustajia kuin vaikkapa Hollannista, Ranskasta tai Italiasta, ja Kiinasta puolestaan enemm√§n kuin esimerkiksi Ven√§j√§lt√§‚ÄĚ, Sundelin kertoo.

Helsinki-Vantaan lentoasema on erittäin tärkeä Pohjois-Euroopan lentoliikenteen solmukohta erityisesti aasialaismatkustajille. Vuonna 2017 vaihtomatkustajien määrän muutosprosentti Helsinki-Vantaalla oli 17,6. Erityisen voimakasta kasvu oli vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin eroa edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon oli kuukausitasolla jopa 25 prosenttia. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Uusi Original Sokos Hotel Tripla on nyt harjakorkeudessa 06.12.2018
Pasilaan 430 huonetta ja 13 kokoustilaa 2020 alkuvuodesta

Turkish Airlines avaa reitin Istanbul-Rovaniemi 06.12.2018
Suorat lennot alkavat vuoden päästä 5.12.2019

Finavia ja Telia toivat 5G-robotin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 04.12.2018
Telia on avannut 5G-verkon Helsinki-Vantaan lentoasemalla