Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finnairilla hurja kasvuvauhti: joulukuun matkustajamäärä ennätyksellinen 10.01.2018
Koko vuosi 2017 kasvoi yli miljoonalla lähes 12 miljoonaan matkustajaan

Finnairin kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä (ASK) mitattuna kasvoi joulukuussa 15,1 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä (RPK) mitattuna kasvoi 17,4 prosenttia. Matkustajien määrä kasvoi 13 prosenttia vertailukaudesta 951 400 matkustajaan, mikä on joulukuun matkustajaennätys Finnairissa. Matkustajakäyttöaste nousi 1,6 prosenttiyksikköä 80,4 prosenttiin.

Finnairin suurimman liikennealueen Aasian kapasiteetti kasvoi joulukuussa 20,8 prosenttia. Aasian reittiverkosto oli muuten sama kuin vertailukaudella, mutta joulukuussa lennettiin myös uuteen kausikohteeseen Goalle. Lisäksi vuoroja Bangkokiin, Singaporeen, Hongkongiin, Delhiin ja Tokioon lisättiin edellisvuodesta. Liikenne kasvoi 23,6 prosenttia, ja matkustajakäyttöaste nousi 1,9 prosenttiyksikköä 83,2 prosenttiin.

Amerikan-liikenteen kapasiteetti kasvoi 15,9 prosenttia. Joulukuussa avattiin uusi kausireitti Havanaan, ja jatkettiin New Yorkin ja Miamin sekä marraskuussa avatun uuden kausikohteen Puerto Vallartan lentoja. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 15,6 prosenttia, ja matkustajakäyttöaste laski 0,2 prosenttiyksikköä 78,2 prosenttiin.

Euroopan-liikenteen kapasiteetti kasvoi 7,2 prosenttia etenkin Tukholman, Kööpenhaminan, Berliinin ja Moskovan lisäkapasiteetin myötä. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 9,7 prosenttia, ja matkustajakäyttöaste nousi 1,8 prosenttiyksikköä 78,5 prosenttiin. Kotimaanliikenteen kapasiteetti kasvoi vertailukaudesta 14,1 prosenttia ja liikenne kasvoi 10,2 prosenttia. Matkustajakäyttöaste laski 2,5 prosenttiyksikköä 69,8 prosenttiin.

Reittiliikenteen tarjotut rahtitonnikilometrit kasvoivat 22,4 prosenttia, ja vastaavat myydyt tonnikilometrit kasvoivat 43,6 prosenttia kaikkien liikenne-alueiden hyvän kehityksen seurauksena. Erityisesti Kiinan rahtimarkkina kasvoi voimakkaasti joulukuussa. Finnairin kokonaisrahtikapasiteettiin sisältyi lisäksi viikoittain kolme DHL:n operoimaa rahtilentoa Helsingin ja Brysselin välillä. Finnairin sopimus rahtitilan vuokraamiseksi Japan Airlinesin päivittäiseltä Tokio?Helsinki?Tokio-lennolta päättyi lokakuun lopussa, mikä näkyi rahtilentovolyymeissa. Finnairin uusi rahtiterminaali COOL otettiin vaiheittain käyttöön vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä, ja se palvelee kaikkia rahtitoimintoja vuoden 2018 alkaen.

Joulukuussa Finnairin lennoista vain 64,0 prosenttia (72,7) saapui aikataulussa. Tässä yhtiöllä on parantamista.

‚ÄĚMatkustuskysynn√§n ja kapasiteetin kasvu jatkuivat edelleen joulukuussa. ¬¨¬¨Poikkeuksellisen vaikeat talvi- ja tuuliolosuhteet ja niiden kerrannaisvaikutukset sek√§ Ilmailualan Unionin ylity√∂kielto haittasivat etenkin kotimaan ja Euroopan liikennett√§. Vaikeat olosuhteet n√§kyiv√§t etenkin lentojen t√§sm√§llisyydess√§ ja s√§√§nn√∂llisyydess√§‚ÄĚ, sanoo Finnairin talousjohtaja Pekka V√§h√§hyypp√§.

‚ÄĚViimeinen vuosinelj√§nnes kokonaisuutena oli liikennesuoritteiden valossa hyv√§. Kapasiteettimme kasvoi t√§ll√§ jaksolla 17,2 % ja liikenne kasvoi 20,2 % edellisvuodesta. Kuljetimme loka‚Äďjoulukuussa l√§hes kolme miljoonaa matkustajaa ja koko vuonna l√§hes 12 miljoonaa matkustajaa‚ÄĚ, V√§h√§hyypp√§ jatkaa.

Alustavien tietojen mukaan Finnairin yksikk√∂tuotto eli liikevaihto jaettuna tarjotuilla henkil√∂kilometreill√§ (RASK) laski loka‚Äďjoulukuussa 3,4 prosenttia vuotta aiemmasta ja oli 6,72 eurosentti√§. Koko vuoden yksikk√∂tuotto nousi alustavien tietojen mukaan 1,8 prosenttia ja oli 6,96 eurosentti√§.

Finnairin osake on ollut koko Helsingin pörssin vuoden ykkönen. Osakkeen arvo on noussut vuoden aikana tähtitieteelliset yli 200 prosenttia.(EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finavia ja Telia toivat 5G-robotin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 04.12.2018
Telia on avannut 5G-verkon Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Matka 2019 teema Hidden Treasures esittelee tuntemattomia helmiä 30.11.2018
Messujen uudet kohteet ja vanhat tutut: jo 580 näytteilleasettajaa

Finnair lisää lentoja Moskovaan ja Pietariin maaliskuusta lähtien 29.11.2018
Molempiin kaupunkeihin yksi uusi päivittäinen vuoro